İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Bulgur
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
100 Gr Mantar
1 Adet Patates
1 Adet İnce Patlıcan
1 Adet Soğan
2 Adet Etli Yeşil Biber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
4 Su Bardağı Sıcak Su
biberler ve mantarlar ince ince doğranır ve ayrı kaplara konur.
Tencere ısıtılır, içine zeytinyağı dökülür, soğanları ilave edilerek kavrulur.
Birkaç dakika sonra tencereye mantarlar, patatesler, patlıcanlar, biberler, salça, baharatlar, tuz, tereyağı ve bulgur ilave edilir ve kavrulur.
Malzemelerin üzerine sıcak su ilave edilir, ateş kısılıp yemek pişmeye bırakılır.
Yaklaşık 10 dakika sonra pilav tahta bir kaşıkla, ezmeden alt üst edilir ve ocaktan alınır. Tencerenin ağzına bir havlu bez örtülüp kapak üstüne kapatılır ve 5 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

|