İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Su Bardağı Kare Mantı
6 Adet Yumurta
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
1,5 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Lt Su
Tencerede kaynayan suyun içine tuz ve mantılar dökülür, kapağı kapatılmadan diri kalacak şekilde 4-5 dakika pişirilir.
Daha sonra tencere ocaktan alınır, içine 2 su bardağı soğuk su döküldükten hemen sonra mantılar süzgece konur.
Suyu süzülen mantılar servis tepsisine yayılır, üstüne tavada eritilen köpüren tereyağı gezdirilir.
Diğer bir tarafta tavada tereyağı kızdırılır, içine yumurtalar kırılır, pişince parça parça mantıların üzerine yayılır.
Kırmızı pul biber ve kuru nane mantının üzerine serpildikten sonra mantı hafifçe karıştırılır ve sofraya götürülür.
|