İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Adet Kuru Yufka
1 Adet Soğan
5-6 Adet Sivri Biber
3 Adet Domates
250 Gr Kuzu Eti
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Yemek Kaşığı Tuzlu Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Su
Kuru yufka bir tepsinin içine kırılır. Kuzu eti kuşbaşı doğranır ve haşlanır.
Tavaya zeytinyağı dökülür, üstüne doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca tavaya doğranan biberler, domatesler, haşlanan et ve tereyağı da konur ve kavurma işlemine devam edilir.
Birkaç dakika sonra malzemelerin üzerine 1 su bardağı su ilave edilir, tuz ve pul biber serpildikten sonra kaynamaya bırakılır.
Yemeğin suyu kaynayınca ateş kapatılır, kuru yufkaların üzerine dökülüp sofraya götürülür.
|