İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 Adet Kurumuş Tandır Ekmeği Veya Yufka Ekmek
300 Gr Çömlek Peyniri Veya Çökelek
3 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Salça
5-6 Adet Yeşil Biber
1/2 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2,5 Su Bardağı Su
Tandır ekmeği lokmalık, bir tepsinin içine doğranır.
Soğanlar, biberler, maydanozlar ince bir şekilde doğranıp ayrı kaplara konur.
Sıcak tavaya soğanlar dökülür ve 1 çay bardağı suda karıştırılarak pişirilir.
Soğanların suyu çekince üzerine yağların yarısını dökülür, tereyağı eriyince tavaya biberler ve salça da ilave edilir.
Yaklaşık 3-4 dakika tüm malzeme devamlı karıştırılarak kavrulur, üstüne kalan su, tuz, baharatlar dökülür ve harlı ateşte kaynamaya bırakılır.
Ekmeklerin üzerine çökelek, üstüne sos dökülür, karıştırıldıktan sonra üstü kapanarak dinlendirilir.
Ayrı bir tavada kalan yağlar kızdırılır, ekmeklerin üzerine dökün, maydanoz ile süslendikten sonra sofraya götürülür.
|