|
|
Üzümlü Kek |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29399
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 200 g Sana yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 salkım üzüm
- ½ su bardağı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı zencefil
Hazırlanışı
1. Derin bir kâsenin içine yumurtaları, şekeri ve zencefili koyup, bir çırpıcı veya mikser yardımı ile şeker yumurtanın içinde eriyene kadar karıştırın.
2. Harç krema kıvamına geldikten sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Yağını küplere kesip, karıştırıp çırpın.
3. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.
4. Yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbının içine harcı dökün.
5. Üzümleri kek harcının üzerine çiçek şeklinde dizip, hafifçe üzerine bastırın.
6. En son üzerine damla çikolataları serpip, önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
7. Pişen keki kalıbında 15 dakika soğutup, arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edin.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 29.08.2025
|
Üzümlü Kek |
 |
kinot
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc79323
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012
1,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
50 gr kuş üzümü
2 Çay Kaşığı baking powder
250 gr Buğday unu
0,5 Paket vanilya
5 Adet yumurta
250 gr pudra şekeri
100 gr Çekirdeksiz Üzüm
Porselen bir kapta yağ ve pudra şekerini krema haline getirin. yumurtaları teker teker kırın ve yağa yedirin. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve üzümleri ilave edip karıştırın. Kek kalıbının içini kenarlarına doğru yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba boşaltın. Orta ısılı fırında bir saate yakın pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra kek kalıbını ters çevirip kağıdı çıkartın. Dilimleyerek servis ediniz.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 29.08.2025
|
|
Üzümlü Kek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|