|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
 |
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc13786
Gönderme Tarihi: 17.May.2007
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pancar
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pancarları güzelce yıkayın ve haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Yoğurda ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın. Rendelediğiniz pancarları, zeytinyağını, tuzu da koyup hepsini tekrar karıştırın. Kayık bir tabağa alın. Biraz soğuyunca servis yapın.

|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
 |
sinir küpü
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc132253
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2018
1,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://kalbinidinlesen.com
2 adet soyulmuş ve haşlanmış büyük pancar (marketlerde hazır satılan haşlanmış pancarlar kullanılabilir) - 200 gr
Evde tülbent yardımıyla süzülmüş yağsız yoğurt - 350 gr
4 diş rendelenmiş sarımsak - 8 gr
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz - 50 gr
1 silme çay kaşığı tuz - 1 gr
Süslemek için:
1 dal taze biberiye - 5 gr
Haşlanmış pancarlar derin bir kap içine rendelenir.
Üzerine sarımsakları kattığımız süzülmüş yağsız yoğurt ve dövülmüş ceviz içi eklenir ve karıştırılarak servis kasesine alınır.
Taze biberiye ile süslenerek servis yapılır.

|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152882
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020
420 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy pancar
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun. Tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağa oturtup, orta ateşte pancarlar yumuşayana dek pişirin. Suyunu süzdürüp soğumaya bırakın. Rendeleyip geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde yoğurt, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra pancarın üzerine ilave edip harmanlayın. Cevizle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "hasnur" tarafından gönderildi. 16.09.2020
|
Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165621
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2022
399 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kırmızı pancar
6 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle pancarlar yıkanıp kabukları soyulur. Bir rende yardımıyla, pancarlar haşlanmadan rendelenir. Yoğurt bir kaba alınır. Ben yoğurdu kendim mayaladığım için süzme yoğurt kullanmıyorum. İçerisine bir tatlı kaşığı mayonez, iki diş rendelenmiş sarımsak konulup güzelce karıştırılır. Yoğurt karışımının içerisine kuru nane ve bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, güzelce karıştırılır. Rendelenmiş pancarlar hazırlanan yoğurt karışımının içerisine eklenerek tekrar karıştırılır.

|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc174987
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2023
330 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy pancar
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Limon suyu
Taze nane veya dereotu
Pancarları yıkayın ve tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Pancarlar yumuşayana kadar kaynatın. Pancarlar pişerken içi daha kolay pişsin diye kabuklarını soyabilirsiniz.
Pancarlar piştikten sonra soğumaları için bir kenara alın.
Soğuyan pancarları rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Yoğurdu bir kaseye alın. Eğer kullanacaksanız, sarımsağı ezerek yoğurda ekleyin. Tuz ekleyip karıştırın.
Yoğurtlu karışımı pancarların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırın. Miktarları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak taze nane veya dereotu doğrayarak salatanıza ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu pancar salatasını buzdolabında bir süre dinlendirip soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184602
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2025
32 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pancar Tabanı İçin:
2 büyük haşlanmış pancar
1 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Tuz
Üst Karışım (Yoğurtlu/Labneli Karışım):
3 yemek kaşığı süzme yoğurt (veya labne peyniri)
1 yemek kaşığı ince doğranmış salatalık turşusu
1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu (veya maydanoz)
1 tatlı kaşığı kapari (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı, lezzet katması için)
Tuz
Süsleme:
1-2 adet yeşil zeytin
Haşlanmış pancarları küçük küpler şeklinde doğra veya rendele.
Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştır ve pancarlarla harmanla.
Servis tabağına yuvarlak şekilde yay.
Yoğurdu (veya labneyi) salatalık turşusu, kapari, ince doğranmış dereotu, zeytinyağı ve hardalla karıştır.
Tuzunu ekle.
Hazırladığın karışımı pancarların ortasına koy.
Son olarak zeytinyağını tabak kenarlarına gezdirerek servis et.
Not: Salatayı bir gece buzdolabında bekletirsen, tatlar daha güzel birbirine geçer. Aynı zamanda görsellik için üzerini yenilebilir çiçeklerle veya mikro filizlerle de süsleyebilirsin.

|
|