|
|
Brudet (Hırvatistan) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184695
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karışık deniz balığı (levrek, kefal, mezgit vs.)
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 domates (veya 1 kutu doğranmış domates konservesi)
1 yemek kaşığı domates salçası
100 ml sirke
100 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, karabiber
Defne yaprağı
Taze maydanoz (servis için)
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ardından sarımsağı ekleyin.
Doğranmış domates, salça, sirke ve baharatları ilave edin. Karışımı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Temizlenmiş balıkları bütün ya da iri parçalar halinde tencereye dizin.
Balıkların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40-50 dakika pişirin. Balıkları karıştırmayın, sadece tencereyi hafifçe sallayarak hareket ettirin.
İnmeden önce defne yaprağını çıkarın, taze maydanoz serpip servis edin.

|
Brudet (Hırvatistan) |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc161521
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2021
489 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gr karışık balık ve deniz ürünleri (Beyaz sert balık, ahtapot, kalamar)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kutu (800 gr) doğranmış domates
3-4 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı taze fesleğen
1/2 su bardağı elma sirkesi
1 çorba kaşığı taze maydanoz
Karabiber
Deniz tuzu
Safran (geleneksel değildir)
Balıkları ve deniz ürünlerini temizleyin ve yıkayın. Beyaz balık 2-3 cm parçalar halinde kesilmelidir.
Zeytinyağını ısıtın, sarımsak, fesleğen, maydanoz ve safran ekleyin. 30 saniye pişirin.
Sarımsağı koklayabildiğiniz zaman sirkeyi ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.
Doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Kaynayan domates güvecinde deniz ürünlerini ekleyin, kapatın, karıştırmayın sadece tencereyi sallayın.
Piştikten sonra ocaktan alıp maydanoz serpin.
Geleneksel olarak polenta veya güzel rustik ekmek ile servis edilir.
|
|
Brudet (Hırvatistan) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|