1 kg karışık deniz balığı (levrek, kefal, mezgit vs.)
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 domates (veya 1 kutu doğranmış domates konservesi)
1 yemek kaşığı domates salçası
100 ml sirke
100 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, karabiber
Defne yaprağı
Taze maydanoz (servis için)
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ardından sarımsağı ekleyin.
Doğranmış domates, salça, sirke ve baharatları ilave edin. Karışımı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Temizlenmiş balıkları bütün ya da iri parçalar halinde tencereye dizin.
Balıkların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40-50 dakika pişirin. Balıkları karıştırmayın, sadece tencereyi hafifçe sallayarak hareket ettirin.
İnmeden önce defne yaprağını çıkarın, taze maydanoz serpip servis edin.

|