|
|
Püreli Rosto |
 |
Borekch
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3002
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
5,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sığır eti
5 çorba kaşığı margarin
3 diş sarımsak
1 kg patates
2 baş soğan
1 baş orta boy havuç
1 defne yaprağı
1 çay bardağı süt
3 domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
Tuz
Karabiber
Kemiksız sığır etini, birkaç yerinden çatalla delin, lezzeti vermesi için 3 kaşık margarinde çevirerek kızartın. Soğanları, parça havucu, sarımsakları; karabiberi, tuzu, defne yaprağıni katarak kızartmaya 5 - 6 dakika kadar daha devam edin. Sonra domatesleri katın, yine karıştırıp domatesleri eritin, iki bardak kadar sıcak su koyup orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Iki saati aşkın bir süre et iyice pişince patatesleri soyup küçük doğrayarak bir tencereye alın. Etin suyunu süzerek patateslere katın, sıcak su ilave edip haşlayın, süzüp kevgirde ezip püre haline getirin, kalan iki kaşık yağı ekleyip, hafif ateş üzerinde çatalla karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ılık sütü katıp biraz karıştırıp bir kenara alın, eti dilim dilim kesip püre ile süsleyebilirsiniz.
|
Patates Püreli Dana Rosto |
 |
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20940
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008
3,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adese Restaurant ETLİK
Malzemeler
1 kg dana eti,
2 çorba kaşığı salça,
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 çorba kaşığı un,
1 adet kuru soğan,
1 adet havuç,
1 adet defne yaprağı,
1 miktar kereviz yaprağı,
1 miktar maydanoz,
1 diş sarımsak,
4 su bardağı su,
karabiber,
tuz
Patates püresi için malzemeler:
1 kg patates,
1 litre süt,
2 çorba kaşığı tereyağı,
5 su bardağı su
Hazırlanışı
Derince bir tencereye mısırözü yağı konur ve bu yağa etler eklenir. Etler bu yağda ters düz edilerek, suyunu bırakıp çekene kadar kızartılır. Etler suyunu çekince salça eklenir ve kavrulur. Bu arada küp küp doğranmış havuç, ince doğranmış kuru soğan, sarımsak, defneyaprağı, kereviz yaprağı, maydanoz ve 4 su bardağı su da eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca süzgeç yardımı ile üzerinde oluşan köpükler alınır. Köpükler alındıktan sonra tencerenin ağzı kapatılıp etler iyice pişirilir. Etler piştikten sonra süzgeç yardımı ile sudan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu arada kalan salçalı ve sebzeli suya bir çorba kaşığı un eklenir ve çırpıcı yardımı ile karıştırılır. 5 dakika kaynamaya bırakılır. Soğumuş olan etler bıçak yardımı ile dilimler halinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir. Karabiber ve tuz da atılır. Etlerin üzerine salçalı ve sebzeli et suyundan dökülür ve 10 dakika fırında kızarmaya bırakılır. Sıcak olarak yanında patates püresi ile birlikte servis yapılır.
Patates püresinin hazırlanışı:
Öncelikle patatesler soyulur ve yıkanır. Derince bir tencereye konur. Üzeri kapanacak şekilde 5 su bardağı su eklenir, haşlanmaya bırakılır. Haşlanan patatesler bir süzgeç yardımı ile süzülür. Mikser veya çatal ile ezilerek püre haline getirilir. Derince bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı konur ve eritilir. Üzerine 1 litre süt ve püre haline getirilmiş patatesler eklenir. Mikser yardımı ile çırpılarak muhallebi kıvamına getirilerek pişirilir. Sıcak olarak etlerin yanına konularak servis yapılır.
|
Püreli Rosto |
 |
tombiyem
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141611
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
915 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram dana bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
7-8 bardak su
Püre için:
4-5 adet patates
1,5 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırın. Eti kızgın yağda arkalı önlü her tarafı nar gibi oluncaya dek kızartın. Her çevirişte ete tuz ve karabiber ekin.
Kızartma işlemi bitince tencereden alıp, başka bir yayvan tencereye aktarın. Kızartma yağına tereyağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi ilave edin ve hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra suyu ve et suyu tabletini ekleyerek bir taşım kaynatın. Etin üzerine bu karışımı döküp, ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Et piştiğinde servis tabaklarına dilimleyerek alın.

|
Patates Püreli Dana Rosto |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184568
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana Rosto İçin:
800 gr dana kontrfile (bütün halde)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet havuç (iri doğranmış)
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su veya et suyu
Tuz
Patates Püresi İçin:
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)
Dana kontrfileyi tuzlayıp karabiberleyin. Zeytinyağında her yüzünü yüksek ateşte mühürleyin (kahverengi renk alana kadar). Bu adım etin suyunu içeride tutar.
Aynı tencereye soğan, havuç ve sarımsağı ekleyin. Hafif kavrulunca salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
Eti tekrar tencereye alın. Defne yaprağı, tane karabiber ve sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyin. Kapağı kapatın.
Düdüklü tencerede: 35–40 dakika
Normal tencerede: 1,5–2 saat (kısık ateşte, ara ara kontrol ederek)
Et yumuşayıp dağılacak kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun.
Ezerek püre haline getirin.
İçine tereyağı, süt, tuz ve isteğe bağlı olarak kaşar rendesi ile muskat ekleyin.
Kıvamı yumuşak ve akışkan olmalı, gerekirse süt miktarını artırabilirsiniz.

|
|
Püreli Rosto Tarifleri Et Yemekleri
|
|