|
Püreli Rosto |
 |
tombiyem
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141611
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
915 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram dana bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
7-8 bardak su
Püre için:
4-5 adet patates
1,5 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırın. Eti kızgın yağda arkalı önlü her tarafı nar gibi oluncaya dek kızartın. Her çevirişte ete tuz ve karabiber ekin.
Kızartma işlemi bitince tencereden alıp, başka bir yayvan tencereye aktarın. Kızartma yağına tereyağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi ilave edin ve hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra suyu ve et suyu tabletini ekleyerek bir taşım kaynatın. Etin üzerine bu karışımı döküp, ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Et piştiğinde servis tabaklarına dilimleyerek alın.

|
Patates Püreli Dana Rosto |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184568
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana Rosto İçin:
800 gr dana kontrfile (bütün halde)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet havuç (iri doğranmış)
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su veya et suyu
Tuz
Patates Püresi İçin:
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)
Dana kontrfileyi tuzlayıp karabiberleyin. Zeytinyağında her yüzünü yüksek ateşte mühürleyin (kahverengi renk alana kadar). Bu adım etin suyunu içeride tutar.
Aynı tencereye soğan, havuç ve sarımsağı ekleyin. Hafif kavrulunca salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
Eti tekrar tencereye alın. Defne yaprağı, tane karabiber ve sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyin. Kapağı kapatın.
Düdüklü tencerede: 35–40 dakika
Normal tencerede: 1,5–2 saat (kısık ateşte, ara ara kontrol ederek)
Et yumuşayıp dağılacak kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun.
Ezerek püre haline getirin.
İçine tereyağı, süt, tuz ve isteğe bağlı olarak kaşar rendesi ile muskat ekleyin.
Kıvamı yumuşak ve akışkan olmalı, gerekirse süt miktarını artırabilirsiniz.

|
|