Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Koyun Tarifleri > Püreli Rosto (2 adet - 81,344 defa bakıldı)

Püreli Rosto

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Püreli Rosto

tombiyem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc141611
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
915 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram dana bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
7-8 bardak su
Püre için:
4-5 adet patates
1,5 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırın. Eti kızgın yağda arkalı önlü her tarafı nar gibi oluncaya dek kızartın. Her çevirişte ete tuz ve karabiber ekin.
Kızartma işlemi bitince tencereden alıp, başka bir yayvan tencereye aktarın. Kızartma yağına tereyağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi ilave edin ve hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra suyu ve et suyu tabletini ekleyerek bir taşım kaynatın. Etin üzerine bu karışımı döküp, ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Et piştiğinde servis tabaklarına dilimleyerek alın.



Patates Püreli Dana Rosto

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184568
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025
50 defa indirildi / yazdırıldı




Dana Rosto İçin:
800 gr dana kontrfile (bütün halde)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet havuç (iri doğranmış)
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su veya et suyu
Tuz
Patates Püresi İçin:
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)

Dana kontrfileyi tuzlayıp karabiberleyin. Zeytinyağında her yüzünü yüksek ateşte mühürleyin (kahverengi renk alana kadar). Bu adım etin suyunu içeride tutar.
Aynı tencereye soğan, havuç ve sarımsağı ekleyin. Hafif kavrulunca salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
Eti tekrar tencereye alın. Defne yaprağı, tane karabiber ve sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyin. Kapağı kapatın.
Düdüklü tencerede: 35–40 dakika
Normal tencerede: 1,5–2 saat (kısık ateşte, ara ara kontrol ederek)
Et yumuşayıp dağılacak kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun.
Ezerek püre haline getirin.
İçine tereyağı, süt, tuz ve isteğe bağlı olarak kaşar rendesi ile muskat ekleyin.
Kıvamı yumuşak ve akışkan olmalı, gerekirse süt miktarını artırabilirsiniz.







Püreli Rosto Tarifleri Koyun Tarifleri



(2 adet Püreli Rosto 81,344 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası