|
Yaz Böreği (Hazır Yufka) |
 |
şakayık
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37636
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2009
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 adet yumurta akı
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için:
2 adet orta boy domates
1 adet çarliston biberi
Yarım demet maydanoz
2 dilim beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 tutam susam
Domatesler soyulur, minik küp şeklinde doğranır. Üzerine ince kıyılmış biber, maydanoz ve ezilmiş peynir eklenir, karıştırılır. İlk yufka serilir. Üzerine süt ve yağ gezdirilir. İkinci yufka üzerine yerleştirilir, süt ve yağ gezdirilir. Sonra tam ortadan katlanır. Yağ ve süt gezdirilir. Düz kısmına iç uzunlamasına konur. Fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır. Üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürülür. Susam serpilir. 2 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Yaz Böreği (Hazır Yufka) |
 |
hasat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc49457
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
3 baş soğan
1 demet maydanoz
7-8 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet yumurta
150 gr bezelye
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra içine rendelenmiş domatesleri, küçük doğranmış biberleri karıştırıp kavurun.
Kıyma suyunu salıp çekince bezelyeyi, tuzunu ve biberini ilave edin.
Ateşten alınca da ince doğranmış maydanozları ilave edin.
Yufkaları yağlanmış tepsiye koyun. Hazırladığınız içi üzerine yayın. İç ve yufka bitene kadar tekrarlayın.
En üste gelen yufkanın üstüne iki yumurta ve yarım kaşık yağı karıştırıp sürün.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Not: Ayrıca bu böreği rulo şeklinde sarıp, dilim dilim keserek, üzerine yumurta sürüp, tepsiye dizip fırına verebilirsiniz.
|
Yaz Böreği |
 |
CUMA
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65546
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz, dereotu nane
2 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gr. lor peyniri
Tuz, pul biber, karabiber
Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvıyağ, lor peynir, tuz, pulbiber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
|
Yaz Böreği |
 |
kara yaz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc99883
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
1,710 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
300 gram lor peyniri
Yarım demet taze soğan
1 demet maydanoz
4 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için haşlanmış yumurtayı, kıyılmış yeşillikleri ve peyniri bir kabın içinde karıştırın. Yufkaları da sıvı yağla ıslayıp 3 yufkayı tepsiye dizin. İç harcı üzerine dökün ve tekrar üç yufkayı aralarına yağ sürüp yerleştirin. Üzerine çörek otu serpip dilimleyin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

|
Yaz Böreği |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2442 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184646
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet patlıcan ve sivri biber
4 dal taze soğan
1’er adet havuç, patates ve kabak
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet domates
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın.
Ortadan ikiye bölerek, iki parçayı üst üste koyun ve kenara alın.
Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın.
Sıvıyağı tencereye koyun.
Patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
Yeşil biber ve soğanları da kıydıktan sonra tencereye ekleyerek iyice soteleyin.
Rendelediğiniz havuç, patates, kabak ve kaşarı ilave edin.
Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
Sütü iki adet yumurta ile çırparak yufka parçalarına sürün.
Yanlardan ikiye katlayın.
Hazırladığınız harcı yufkalara bölüştürerek katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 175-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

|
|