|
Yaz Böreği |
 |
CUMA
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65546
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
1,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz, dereotu nane
2 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gr. lor peyniri
Tuz, pul biber, karabiber
Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvıyağ, lor peynir, tuz, pulbiber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
|
Yaz Böreği |
 |
kara yaz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc99883
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
1,710 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
300 gram lor peyniri
Yarım demet taze soğan
1 demet maydanoz
4 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için haşlanmış yumurtayı, kıyılmış yeşillikleri ve peyniri bir kabın içinde karıştırın. Yufkaları da sıvı yağla ıslayıp 3 yufkayı tepsiye dizin. İç harcı üzerine dökün ve tekrar üç yufkayı aralarına yağ sürüp yerleştirin. Üzerine çörek otu serpip dilimleyin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

|
Yaz Böreği |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2481 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184646
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2025
55 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet patlıcan ve sivri biber
4 dal taze soğan
1’er adet havuç, patates ve kabak
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet domates
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın.
Ortadan ikiye bölerek, iki parçayı üst üste koyun ve kenara alın.
Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın.
Sıvıyağı tencereye koyun.
Patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
Yeşil biber ve soğanları da kıydıktan sonra tencereye ekleyerek iyice soteleyin.
Rendelediğiniz havuç, patates, kabak ve kaşarı ilave edin.
Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
Sütü iki adet yumurta ile çırparak yufka parçalarına sürün.
Yanlardan ikiye katlayın.
Hazırladığınız harcı yufkalara bölüştürerek katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 175-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

|
|